• 0 Items - Free
    • No products in the cart.

Η διαδικασία

Έκδοση

είπαν για τις

εκδόσεις Οσελότος

Η διαδικασία έκδοσης του βιβλίου σας

σε... 10 απλά βήματα!

Για την έκδοση του βιβλίου σας δεν είναι απαραίτητη η προσωπική σας παρουσία στον εκδοτικό οίκο. Όλη η διαδικασία έκδοσης μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας σας είτε είναι στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.

Κατοχυρώνετε το έργο σας. Αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:

  • Μέσω ΕΛΤΑ, δηλαδή τυπώνετε το κείμενό σας, και ταχυδρομείτε το αντίτυπο συστημένο στον εαυτό σας. Όταν παραλάβετε το φάκελο δεν τον ανοίγετε, απλά τον κρατάτε ως αποδεικτικό ό,τι είστε ο πρώτος παραλήπτης και δικαιούχος του έργου.
  • Σε συμβολαιογράφο, ο οποίος θα σας ενημερώσει για την όλη διαδικασία.

Επικοινωνείτε με τον Oσελότο για να σας ενημερώσουμε για το τι ακριβώς κάνουμε. Σας στέλνουμε με e-mail ένα προσχέδιο της μεταξύ μας σύμβασης για να τη μελετήσετε με την ησυχία σας. Εάν υπάρξει (που το ευχόμαστε), προσωπική συνάντηση μαζί σας, σας κατατοπίζουμε καλύτερα και μας παραδίδετε τα ηλεκτρονικά αρχεία του βιβλίου σας.

Γίνεται η πρώτη βασική ανάγνωση των κειμένων από επιμελητή μας. Σας ενημερώνουμε για ό,τι εργασίες είναι αναγκαίες (ορθογραφική διόρθωση, επιμέλεια κ.λπ.) και σας κάνουμε προτάσεις, προκειμένου να προχωρήσουμε στην έκδοση. Σε αυτή τη φάση, ανάλογα με την εμπορικότητα που μπορεί να έχει το βιβλίο και την οικονομική δυνατότητα του συγγραφέα, συζητάμε και για τον αριθμό των αντιτύπων που θα πρέπει να παραχθούν.

Το κόστος του κάθε βιβλίου εξαρτάται από τη διάσταση, τον αριθμό των σελίδων, τον αριθμό των αντιτύπων, τα χρώματα και το είδος του εξωφύλλου, αλλά και άλλες εξειδικευμένες τεχνικές επάνω στην εκτυπωτική διαδικασία, πχ. μέγεθος και σχήμα που ξεφεύγει από τα συνήθη, ανάγλυφο εξώφυλλο, ειδικές προσθήκες στο εσωτερικό κλπ.

Συμφωνητικό. Με την υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού, για όλα όσα έχουν προηγουμένως συμφωνηθεί και προφορικά επισφραγίζεται η καλή μας συνεργασία και ξεκινάει η εκδοτική διαδικασία.

Ξεκινάει η δημιουργία του βιβλίου. Επιμέλεια – Διόρθωση κειμένων και σχεδιασμός του layout του βιβλίου.

Ενώ ο επιμελητής των κειμένων ασχολείται με τη διόρθωση, ο συγγραφέας συνεργάζεται στενά με το ατελιέ προκειμένου να καταλήξουν στο σχέδιο του βιβλίου, του εξωφύλλου, των φωτογραφιών αν υπάρχουν καθώς και των διακοσμητικών που ίσως χρησιμοποιηθούν, ώστε να αρχίσει να παίρνει τη μορφή που έχετε φανταστεί το βιβλίο σας..!

Αφού ο συγγραφέας ελέγξει σχολαστικά, αρχικά σε ηλεκτρονική μορφή και κατόπιν σε αρχική εκτύπωση, το σύνολο του βιβλίου του, δίνει την έγκρισή του προκειμένου να προχωρήσουμε στο τελικό στάδιο της εκτύπωσης των αντιγράφων που επιθυμεί.

Παρακολουθούμε την εκτύπωση και τη βιβλιοδεσία του, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι άρτιο τεχνικά και όπως ακριβώς το είχατε φανταστεί όταν ξεκινήσαμε μαζί την “μεταμόρφωσή” του από κείμενο σε βιβλίο!

Ο συγγραφέας παραλαμβάνει τον αριθμό των αντιτύπων του βιβλίου του που έχουν συμφωνηθεί και μένουν στον Οσελότο τα αντίτυπα που πρόκειται να διακινηθούν αρχικά στα βιβλιοπωλεία, ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία και στους χονδρεμπόρους βιβλίου.

Σε συνεργασία με το συγγραφέα αποστέλνονται από τον Οσελότο τα δελτία τύπου, οι ενημερώσεις σε όλους τους φορείς (Βιβλιονέτ, ΟΣΔΕΛ κ.λπ.). Ενημερώνονται τα ηλεκτρονικά καταστήματα ενώ παράλληλα γίνεται η διανομή στα φυσικά βιβλιοπωλεία, τους χονδρεμπόρους και όπου αλλού έχει συμφωνηθεί.

αυτοέκδοση...

γιατί πιστεύουμε πως κάθε συγγραφέας, πρέπει να έχει την ευκαιρία να εκδώσει το βιβλίο του !

στις εκδόσεις μας...

θα βρείτε τη φιλικότητα και την υποστήριξη που χρειάζεστε για να ολοκληρώσουμε μαζί το έργο σας !

Οσελότος θα πει...

μια ζεστή γωνιά για το βιβλίο, τον αναγνώστη, τον συγγραφέα !

στο βιβλιοπωλείο...

“θα βρει κανείς βιβλία πεζογραφίας, ποίησης, παιδικής λογοτεχνίας, φιλοσοφίας, ψυχολογίας, θεάτρου αλλά και πολλά βιβλία second hand !

δωρεάν μεταφορικά

δείτε πως να κερδίσετε τα έξοδα μεταφοράς της παραγγελίας σας