• 0 Items - Free
    • No products in the cart.

Πολιτική Απορρήτου

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Τέθηκε σε εφαρμογή από 05/04/2021

Ενημέρωση για την Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για το ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ – ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΣΕΛΟΤΟΣ (στα Ιωάννινα) η προστασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών μας έχει πρωταρχική σημασία. Για το λόγο αυτό λαμβάνουμε τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για να προστατέψουμε τα προσωπικά δεδομένα που επεξεργαζόμαστε και να διασφαλίσουμε ότι η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων πραγματοποιείται πάντοτε σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που τίθενται από το νομικό πλαίσιο, τόσο από την ίδια την εταιρία, όσο και από τρίτους που επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα για λογαριασμό της εταιρίας.

Ποιες κατηγορίες προσωπικών δεδομένων επεξεργαζόμαστε;

 

Τα προσωπικά δεδομένα που μας παρέχετε δηλαδή το Ονοματεπώνυμο, Ταχυδρομική Διεύθυνση, Ταχ. Κώδικας, Νομός, Πόλη, Περιοχή, Χώρα, Σταθερό Τηλέφωνο και την Ηλεκτρονική σας Διεύθυνση (email address), τα επεξεργαζόμαστε μόνο όταν έχουμε νόμιμο λόγο να το κάνουμε.

Προσωπικά Δεδομένα

 

  • Το ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ – ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΣΕΛΟΤΟΣ (στα Ιωάννινα) στο πλαίσιο της υποχρέωσης διαφύλαξης και προστασίας των πληροφοριών των πελατών της, δεσμεύεται να προστατεύει και να χρησιμοποιεί κατά τον αρμόζοντα τρόπο τις προσωπικές πληροφορίες («προσωπικά δεδομένα») που συλλέγονται είτε διαδικτυακά από τον δικτυακό τόπο www.ocelotos.net είτε μέσω της επικοινωνίας/συνεργασίας με κάθε τρίτο.
  • το ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ – ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΣΕΛΟΤΟΣ (στα Ιωάννινα) χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα προκειμένου να παρέχεται ενημέρωση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, με αποστολή ενημερωτικού υλικού (επιστολές, newsletter, στο διαδίκτυο κ.λπ,.) και για να διεκπεραιωθούν δεόντως οι εκάστοτε παραγγελίες των πελατών.
  • Η λήψη των προσωπικών δεδομένων πραγματοποιείται μόνο εφόσον εσείς επιλέξετε αυτοβούλως να τα παρέχετε, για παράδειγμα, εάν επικοινωνήσετε με e-mail ή αν εγγραφείτε ως πελάτες των προϊόντων και υπηρεσιών των ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΟΣΕΛΟΤΟΣ ή/και ως χρήστες www.ocelotos.net.
  • Σύμφωνα με την παρούσα δήλωση συναινείτε στην αποθήκευση και χρήση των προσωπικών δεδομένων σας προκειμένου να παρέχουμε προσωποποιημένες υπηρεσίες, βάσει (άρθρο 6(1β) του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679).
  • Ανά πάσα στιγμή μπορείτε να ζητήσετε διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων είτε χρησιμοποιώντας την επιλογή unsubscribe που περιλαμβάνεται στο κάτω μέρος όλων των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της εταιρείας καθώς και σε όλα τα Newletters που διανέμονται διαδικτυακά, είτε μέσω άμεσης τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον εκδοτικό οίκο στο τηλέφωνο: 210 6431108. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε την διόρθωση ή τροποποίηση των προσωπικών σας δεδομένων μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).
  • Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται από το ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ – ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΣΕΛΟΤΟΣ (στα Ιωάννινα) τυγχάνουν χρήσης και επεξεργασίας σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. και συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τις διατάξεις του Ν. 2472/1997 και του Ν. 3471/2006, ως ισχύουν  αλλά και του νέου Ευρωπαϊκού Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 καθώς και της οδηγίας 95/46/ΕΚ, περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.
  • το ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ – ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΣΕΛΟΤΟΣ (στα Ιωάννινα) δεν διαβιβάζει τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους εκτός από παρόχους υπηρεσιών που συνεργάζονται μαζί της με σκοπό την βελτίωση των υπηρεσιών της εταιρίας, την ενημέρωση των χρηστών, τη στατιστική ανάλυση των δεδομένων της εταιρείας και του διαδικτυακού της τόπου www.ocelotos.net. Για τον σκοπό αυτό τα προσωπικά σας δεδομένα μπορεί να αποθηκευτούν σε cloud ενδεχομένως και στο εξωτερικό όπου έχουν έδρα πάροχοι υπηρεσιών ή συνεργάτες του ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟΥ – ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΣΕΛΟΤΟΣ (στα Ιωάννινα). Ωστόσο η εταιρεία μας απαιτεί από τους συνεργάτες αυτούς την αποκλειστική επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για τους σκοπούς που προαναφέρθηκαν και μόνον.
  • Το ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ – ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΣΕΛΟΤΟΣ (στα Ιωάννινα) διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ή να αναθεωρεί περιοδικά την παρούσα δήλωση, κατά την απόλυτη διακριτική της ευχέρεια. Σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν αλλαγές, το ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ – ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΣΕΛΟΤΟΣ (στα Ιωάννινα) θα καταγράφει την ημερομηνία τροποποίησης ή αναθεώρησης στην παρούσα δήλωση και η επικαιροποιημένη δήλωση θα ισχύει για εσάς από την ημερομηνία αυτή. Σας ενθαρρύνουμε να μελετάτε κατά περιόδους την παρούσα δήλωση προκειμένου να εξετάζετε εάν υπάρχουν τυχόν αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα. Η παρούσα δήλωση ενημερώθηκε για τελευταία φορά την 5η Μαρτίου 2021.
  • Οι όροι χρήσης, η χρήση του διαδικτυακού τόπου www.ocelotos.net καθώς και οι ηλεκτρονικές συναλλαγές που διεκπεραιώνονται από το ηλεκτρονικό κατάστημα του ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟΥ – ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΣΕΛΟΤΟΣ (στα Ιωάννινα), διέπονται από το Ελληνικό Δίκαιο και αρμόδια για την επίλυση οιασδήποτε διαφοράς προκύψει είναι τα Δικαστήρια των Ιωαννίνων.

Αρχεία καταγραφής

Το ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ – ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΣΕΛΟΤΟΣ (στα Ιωάννινα) ακολουθεί μια τυπική διαδικασία χρήσης αρχείων καταγραφής. Αυτά τα αρχεία καταγράφουν επισκέπτες όταν επισκέπτονται ιστότοπους. Όλες οι εταιρείες φιλοξενίας το κάνουν αυτό. Οι πληροφορίες που συλλέγονται από αρχεία καταγραφής περιλαμβάνουν διευθύνσεις διαδικτύου (IP), προγράμματα περιήγησης, παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου (ISP), ημερομηνίες και ώρες, σελίδες που επισκεφτήκατε και πιθανώς τον αριθμό των κλικ. Αυτές οι πληροφορίες δεν είναι προσωπικά αναγνωρίσιμες. Ο σκοπός των πληροφοριών είναι η ανάλυση των τάσεων, η διαχείριση του ιστότοπου, η παρακολούθηση της κίνησης των χρηστών στον ιστότοπο και η συλλογή δημογραφικών πληροφοριών.

Πολιτικές απορρήτου τρίτων

Η Πολιτική Απορρήτου του ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟΥ – ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΣΕΛΟΤΟΣ (στα Ιωάννινα) δεν ισχύει για άλλους διαφημιζόμενους ή ιστότοπους. Επομένως, σας συμβουλεύουμε να συμβουλευτείτε τις αντίστοιχες πολιτικές απορρήτου αυτών των τρίτων για πιο λεπτομερείς πληροφορίες. Μπορεί να περιλαμβάνει τις πρακτικές και τις οδηγίες τους σχετικά με τον τρόπο εξαίρεσης από ορισμένες επιλογές. Μπορείτε να επιλέξετε να απενεργοποιήσετε τα cookie μέσω των μεμονωμένων επιλογών του προγράμματος περιήγησής σας. Για να μάθετε πιο αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη διαχείριση cookie με συγκεκριμένα προγράμματα περιήγησης ιστού, μπορείτε να τα ψάξετε στους αντίστοιχους ιστότοπους των προγραμμάτων περιήγησης.

Τι είναι ο GDPR;

Ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (General Data Protection Regulation – GDPR) 2016/679 αποτελεί το νέο κανονιστικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκή Ένωσης (ΕΕ) στον εξεταζόμενο τομέα. Αντικείμενο του νόμου είναι η θέσπιση των προϋποθέσεων για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, προς προστασία των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των φυσικών προσώπων και ιδίως του δικαιώματος προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Τι είναι τα cookies;

Τα cookies είναι μικρά αρχεία, τα οποία αποθηκεύονται στον περιηγητή (browser) του χρήστη όταν επισκέπτεται έναν ιστότοπο. Σε καμία περίπτωση τα cookies δεν συλλέγουν προσωπικά σας στοιχεία, και δεν παρέχουν πρόσβαση στα έγγραφα – αρχεία της συσκευής σας.
Τα cookies μας βοηθούν να βλέπουμε την απόδοση και την επισκεψιμότητα της σελίδας, βελτιώνοντας την παρουσίαση του περιεχομένου ανάλογα με τις προτιμήσεις των επισκεπτών μας. Εάν διαγράψετε/ διαχειριστείτε /απορρίψετε κάποια ή όλα τα cookies ενδέχεται να επηρεαστεί η απόδοση και η λειτουργικότητα της ιστοσελίδα μας.

Cookies που χρησιμοποιούμε στην ιστοσελίδα μας είναι:

  • Απολύτως απαραίτητα cookies συμβάλουν στη σωστή και ομαλή λειτουργία της ιστοσελίδας, όπως την προσθήκη προϊόντων στο καλάθι την ηλεκτρονική πληρωμή και την αποθήκευση προϊόντων στη wish-list.
  • Cookies προτιμήσεων επιτρέπουν στην ιστοσελίδα να απομνημονεύει τις επιλογές του χρήστη ,π.χ. όνομα χρήστη, περιοχή, γλώσσα και να προσφέρει υπηρεσίες εφόσον ζητηθούν από τους επισκέπτες, όπως προβολή βίντεο ή πρόσβαση στα social media.
  • Cookies στατικά μας δίνουν τη δυνατότητα να αξιολογούμε την αποτελεσματικότητα των διάφορων λειτουργιών του site μας.
  • Cookies προώθησης χρησιμοποιούνται για αποστολή στενευμένων διαφημίσεων/ καμπανιών.

Πως μπορώ να διαχειριστώ ή να διαγράψω τα cookies;
Μπορείτε να διαχειρίζεστε/διαγράφετε cookies όποτε θέλετε. Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε εδώ: aboutcookies.org.

Πληροφορίες για τα παιδιά

Ένα άλλο μέρος της προτεραιότητάς μας είναι η προστασία των παιδιών κατά τη χρήση του διαδικτύου. Ενθαρρύνουμε τους γονείς και τους κηδεμόνες να παρακολουθούν και να και να καθοδηγούν τη διαδικτυακή τους δραστηριότητα. Το ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ – ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΣΕΛΟΤΟΣ (στα Ιωάννινα) δεν συλλέγει εν γνώσει της προσωπικά στοιχεία από παιδιά κάτω των 13 ετών. Εάν πιστεύετε ότι το παιδί σας παρείχε τέτοιου είδους πληροφορίες στον ιστότοπό μας, σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας αμέσως και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για άμεση κατάργηση τέτοιων πληροφοριών από τα αρχεία μας.

Για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων μπορείτε να απευθυνθείτε στο παρακάτω email: ocelotos@ocelotos.net.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο